Tarih: 5.04.2021| Okunma Sayısı: 722

Hukuk Devleti olabilmenin temel koşulu, mevcut  anayasa ve yasalara uygun davranmak ve hukuku üstün tutmaktır.

Başta hak ve özgürlükler olmak üzere , her alanda daha iyi ve çağdaş yasalar yapmayı amaçlamak, bu nedenle strateji belirlemek, reform yapmayı düşünmek, eylem planı hazırlamak elbette güzel hedeflerdir.  Ama bunlardan daha önemli ve doğru olanı önce mevcut anayasa ve yasalara uymak ve uygulamaktır.  Biz şu anda mevcut anayasaya ve yasalara uyuyor muyuz?Buna ne yazık ki olumlu cevap vermek mümkün değildir.

Ve gün geçtikçe biraz daha hukuktan ve adaletten uzaklaşıyoruz. Hukuktan uzaklaştıkça,güven ve adaleti sağlayamayız. Hukuka güven ve adalet olmazsa yatırım olmaz, kalkınma olmaz, üretim ve istihdam olmaz, refah olmaz, çalışma barışı ve huzur olmaz, düşünce ve ifade özgürlüğü olmaz.Aynı yanlışları yapıp farklı sonuçlar bekliyor ve yine kendimizi aldatıyoruz.

Avukatlar, hukuka uygun yasaların uygulanması ile işlerini iyi ve doğru yapabilirler. Yasalara uyulmadığı yerde avukatların/avukatın önü kesilmiş demektir. Avukatın önünün kesilmesi, yurttaşın adalete uluşmasının önünün kesilmesi demektir.

Burdur BarosuAvukatları olarak 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle; Anayasa da sayılan devletin temel niteliklerine uygun davranılmasını ve hukuk içinde kalınmasını, mevcut yasalara ve anayasaya saygı gösterilmesini bekliyor ve diliyoruz.Türkiye’nin er geç doğruyu bulacağına inanıyoruz.

Saygılarımızla.

Burdur Barosu Başkanı