TARİHÇE
BURDUR BAROSUNUN TARİHÇESİ
 
Burdur İl merkezi ve yargı çevresindeki ilçelerde görev yapmakta olan meslektaşlarımız Müstakil Baro kuruluşu için gerekli 15 Avukat sayısına ulaşmadığından, uzun yıllar Antalya Barosuna kayıtlı olarak görev yapmışlardır. 
Bugün birçoğu Allah’ın rahmetine kavuşan o günkü ilk kurucular kurulu ve özellikle ilk Yönetim Kurulu üyesi meslektaşlarımızın çevre il Barolarına kayıtlı bazı tanıdık avukatların bürolarını Burdur’a taşıtmaları sonucu müstakil Baro teşkili için yeterli sayıya ulaşmışlardır. 
Baromuz mevcut kayıtlarına göre tarihsiz 1 nolu tutanakla Kurucular Kurulu olarak Av. Kazım AKSOY’un Başkanlığında, Av. Kubilay ATABEY, Av. Ali ŞAHİN, Av. Süleyman ULUSOY, Av. Hüsamettin AKMUMCU ve diğer bazı avukatlardan müteşekkil olarak Av. Kubilay ATABEY’in yazıhanesinde toplanmışlar, 
Baro Reisi : Av. Kazım AKSOY
Reis Vekili : Av. Ali ŞAHİN
Genel Sekreter : Av. Süleyman ULUSOY
Muhasip Aza : Av. Hüsamettin AKMUMCU
Aza : Av. Kubilay ATABEY
İlk baro yönetim kurulunu oluşturmuşlardır.
Baromuzun ilk kuruluş tarihi kesin olarak bilinmemekle beraber, 1959 yılı Ocak ayı başında kurulduğu tahmin edilmektedir. Zira Baromuzun mevcut kayıtlarında kuruluşuna dair bir karar ve kayıt bulunamamıştır. Ancak düzgün tutulan gelen-giden evrak defteri kayıtları ve 2 nolu tarihsiz tutanakta Burdur Adliye Binasında Avukatlar odası olarak kullanılmakta olan odanın Baro odası olarak kullanılması kararı ile ilgili 6 maddelik mevcut ilk kararın alındığı bilinmektedir. 
Yine gelen-giden evrak defteri kayıtlarından 23.01.1959 tarih ve 1 nolu yazı ile Burdur Barosunun kurulduğu tespit edilmiştir. Antalya Barosu’na yazılan 31.01.1959 tarih ve 2 sayılı yazı ile Burdur Barosunun teşekkülü nedeniyle bundan böyle Baro aidatlarının Antalya Barosuna ödenemeyeceği bildirilmiştir. 26.02.1959 tarih ve 4 sayılı yazı ile de Burdur merkez ve yargı çevresinde görev yapmakta olan mevcut avukatlar ve stajyerlere ait şahsi ve sicil dosyalarının Burdur Barosu Başkanlığına gönderilmesinin istendiği bilinmektedir.
Baromuz, Burdur adliyesi dışında müstakil bir yeri olmaksızın uzun süre Adliye binası içinde Avukatlar odası olarak bilinen bir odada ve adliye civarında kiralanan müstakil bir yerde faaliyetlerini sürdürmüştür. 2003 yılı içerisinde dönemin baro başkanı Av.Halil RIŞVANOĞLU tarafından Konak Mh. Fevzi Paşa Cad. Barohan No:8/1 adresinde bulunan 2 katlı yeni baro binası satın alınmıştır. Baromuz 20.12.2004 tarihinde taşınılan yeni binasında, biri Personel Müdürü olmak üzere 3 personelle meslektaşlarımıza hizmet vermektedir