BURDUR BAROSU “İYİLİK YAP” UYGULAMASI ESASLARI

BURDUR BAROSU  “İYİLİK YAP”  UYGULAMASI ESASLARI

  1. Burdur Barosunun meslektaşlar arasındaki dayanışma ve yardımlaşma duygularını canlandırarak, yeni büro açan ve/veya genç meslektaşlar başta olmak üzere ihtiyacı olan her meslektaşa bir nebze yardım edebilmekamaçlanmaktadır.

  2. Bu uygulama, gönüllülük, gizlilik ve samimiyet esaslı olarak,iyi niyet ve güven duyguları ile yürütülecektir. Alan el, veren eli bilmeyecek ve bu sayede meslektaşlar arasında olası bir mahcubiyet ve üstünlük vb. duygu ve ilişki yaşanması önlenmiş olacaktır. 

  3. Bağış yapmak gönüllülük esasına göredir ve gizlidir, bağışın miktarı isteğe bağlıdır. İhtiyacı için yardım alanlar da gizli tutulacaktır.

  4. Yapılan yardımlar geri ödemesizdir. 

  5. Bu uygulama, üç kişilik bir komisyon tarafından gene gizlilik esaslarına göre yönetilecektir. Şu andaki komisyon üyeleri aşağıda yazılmıştır.

  6. Bu amaçla bankada hesap açılacak ve bu hesap numarası meslektaşlara duyurulacaktır. Bağış yapmak isteyen meslektaşlar bu hesaba her ayın 20’sine kadar bağışlarını yatıracaklardır.  Banka Hesap no aşağıda yazılmıştır.

  7. İhtiyacı olan meslektaşlar her ayın 21’inde ihtiyaçlarını komisyona veya komisyondan bir üyeye bildireceklerdir. Asıl olan ihtiyaç olduğunun beyan edilmesidir. Bu beyanın samimi olduğu düşünülecektir.Ancak, komisyonun takdir hakkı saklıdır.

  8. İhtiyaç beyanıyla ve para bulunması şartıyla en kısa sürede belirlenen miktar ihtiyaç sahibi meslektaşın hesabına yatırılacaktır.

  9. Bir meslektaşımıza ayda en fazla 750,00-TL yardım edilecektir. Para olduğu ve ihtiyaç devam ettiği sürece aynı meslektaşa devam eden aylarda da yardım yapılması mümkündür.

 

Komisyon üyeleri;

Av. Ramazan Gedik    0 532 2643721

Av. Hasan Kurt            0 532 5965885

Av. Şükrü Ergene        0 546 8866886

Banka Hesap No :

Burdur Denizbank Şubesi – Ramazan Gedik hesabı

IBAN NO : TR37 0013 4000 0034 6478 2000 17