01.07.2020 TARİHİ İTİBARİYLE AVUKAT BÜROLARI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ MEVZUATI KAPSAMINA GİRİYOR

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında avukat bürosu, az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinden kabul edilmiş ve az tehlikeli sınıfta yer alıp 50’den az çalışanı olan diğer işyerleri gibi avukat bürosu açısından da ertelemelerden sonra 01.07.2020 tarihinde yürürlüğe gireceği hüküm altına alınmıştır. Yasanın uygulanması ile ilgili herhangi bir erteleme yapılmadığı takdirde düzenleme gereği, çalışan sayısı 10’dan az olan avukat bürolarında işveren avukat ya da onun yetkilendireceği işveren vekilinin bu konuya ilişkin eğitim almak ve yapılacak sınavda başarılı olmak kaydıyla işyerlerinde iş güvenliği uzmanının görevlerini ifa edebilecektir.

Çalışan sayısı 10’dan az olan avukatlık bürolarında işveren ya da yetkilendirdiği vekili bu eğitimi almadığı ve sınavda başarılı olamadığı durumlarda, ayrıca çalışan sayısı 10’dan fazla olan avukatlık bürolarında her halükarda bu sektörde hizmet veren kişi ya da firmalardan ücret karşılığı iş ve sağlık güvenliği hizmeti alması gerekmektedir.

Baromuza verilen teklif ektedir.